Регистрират Съюз „Единство" като гражданско движение

Регистрират Съюз „Единство" като гражданско движение
Според Ваньо Шарков от Синята коалиция „Единство" категорично ще заяви позицията си, че ще продължи да настоява за обединението на десницата, основата на което да бъде Синята коалиция. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

По-вероятно е регистриране на Гражданското сдружение или Националния съюз „Единство" не под формата на политическа партия, заяви депутатът от Синята коалиция Ваньо Шарков по повод предвиденото за събота заседание на Съюз „Единство" в Пловдив.

Шарков, заедно с Димо Гяуров и един от основателите на „Единство" Мартин Димитров, беше изключен преди седмица от СДС от новото ръководство на партията. Веднага след отстраняването им другият създател на съюза евродепутатът и бивш лидер на СДС Надежда Нейнски напусна десницата.

Шарков каза, че това, което ще се случи в Пловдив, ще бъде резултат на едно колективно решение, като неговото мнение е, че технологичното време за учредяването на нова политическа партия, каквато и да е тя, е изключително малко, предаде думите му БГНЕС.

Той е убеден съм, че една нова политическа партия, която ще търси единство на десницата, ще срещне доста сериозен отпор от същите институции, които не позволиха обединената десница да реализира бърза регистрация на изборите през 2009 г.

Шарков отбеляза, че решението за свикване на събиране на Съюз „Единство" е било взето преди да се случат всички изключвания и напускания в СДС и то няма нищо общо и с 23-та годишнина на СДС, която е на 7 декември.

„Когато вземахме решението за това събиране, ние бяхме част от СДС и искахме да направим Съюз „Единство" вътре в СДС. Оказа се, че могат да съществуват разни движения – „Възраждане" или някакви други, а тези, които искаме да направим по устав, не можем", обясни депутатът от Синята коалиция.

Според Шарков „Единство" категорично ще заяви позицията си, че ще продължи да настоява за обединението на десницата, основата на което да бъде Синята коалиция.

Не на последно място Шарков постави това, което дясномислещите хора, останали без политическо представителство в това НС, ще намерят формата, под която да има такова политическо представителство.

„Защото ние ще отстояваме техните интереси", убеден е синият народен представител.

„Искаме онези 300 000 български граждани, които намериха за кого да гласуват през 2009 г., да видят бъдеще в обединената десница", каза ощя Шарков.

Депутатът Михаил Михайлов, за когото от СДС обявиха, че се е самоизключил поради неплащане на членски внос дълго време, няма да присъства на заседанието в Пловдив, заяви самият той.

#Ваньо Шарков #гражданско движение #Съюз „Единство" #СДС #Мартин Димитров #Надежда Нейнски #Пловдив #събрание #Синята коалиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"