Борисов критикувал западните спецслужби пред Обама

Борисов критикувал западните спецслужби пред Обама
Министър-председателят заяви, че ходът на разследването върви така, че вече се знае кои хора са идвали в България, къде са пребивавали и с кого са свързани. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов заяви, че е отправил забележка към спецслужбите за разследването на атентата в Бургас пред американския президент Барак Обама.

След срещата си в Белия дом Обама заяви, че той е напълно съгласен с България, че трябва още да се работи по случая, за да може събраният материал да издържи в съда.

По време на посещение в Царево Борисов заяви, че не може по три от данните, „само за една, от които мечтае всеки полицай, прокурор или следовател, а ние имаме и трите – пръстов отпечатък, ДНК-профил и глава, и да не се знае кой е“, предаде информационна агенция „Фокус“.

Премиетър добави, че няма обясние за това и поради тази причина все още чака службите. По думите му неслучайно Обама ще предприеме действия да ревизира работата на своите служби.

„Стигне ли се до човека, който се е взривил, ще може да се каже цялата схема, но преди това не може да се позволи хора, които са заподозрени, да бъдат обявявани за престъпници“, каза Борисов.

Министър-председателят заяви, че ходът на разследването върви така, че вече се знае кои хора са идвали в България, къде са пребивавали и с кого са свързани. Известни са и връзките им с този, който се е самоубил или е бил убит „по техническа грешка“.

Премиерът каза, че атентаторът и неговите помощници са влизали в България със своята истинска самоличност, но са я променяли вътре в страната. Изполвайки фалшива самоличност, те са наемали апартаменти, хотели и коли и след това са напускали страната отново с истинската си самоличност.

В Царево Борисов и министър Лиляна Павлова откриха  новия общински исторически музей. Преди това премиерът, министърът и бургаският кмет Димитър Николов прерязаха лентата на обновения път Бургас–Малко Търново.

#Бойко Борисов #среща #Барак Обама #атентат в Бургас #терорист #атентатор #самоличност #критика #спецслужби #министър-председател #Президент на САЩ #разследване #Царево

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"