Фандъкова безсилна срещу подпалвачите

Фандъкова безсилна срещу подпалвачите
Столична община няма ресурса и правомощията, нужни, за да бъдат спрени палежите на автомобили в София, каза Йорданка Фандъкова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Столична община няма ресурса и правомощията, нужни, за да бъдат спрени палежите на автомобили в София, каза Йорданка Фандъкова.

„Столичната община няма нито ресурса, нито правомощията да противодейства на нощните палежи на леки автомобили“, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от БНР.

„В непрекъснат контакт сме с директора на Столична дирекция на вътрешните работи, разговаряла съм и с министър Цветанов. Сигурна съм, че МВР прави всичко възможно. Общината няма ресурса и правомощията в тази посока, но се надявам, защото това е огромен проблем за хората, и вярвам, че колегите от МВР правят всичко възможно“, обясни Фандъкова.

„Общинска полиция има точно и конкретно ясни ангажименти. Вие виждате, че това са случаи, които стават по всички квартали. Имаме 40 общински полицаи, но пак казвам, много е важно да се знае чия е отговорността и да получат тези хора цялата ни подкрепа, за да могат да си свършат работата“, каза още тя.

Тази нощ в София изгоряха още 5 автомобила, с което общият брой на подпалените коли става 36.

#Йорданка Фандъкова #Фандъкова #кмет #София #коли #палежи #автомобили #Столична община

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"