Божидар Нанев невинен и на втора инстанция

Божидар Нанев невинен и на втора инстанция
Божидар Нанев и Димитринка Николова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Софийският апелативен съд (САС) потвърди оправдателната присъда на бившия здравен министър Божидар Нанев, съобщи съда на сайта си.

Това е втората съдебна инстанция, която признава Нанев за невинен, след като в края на март тази година Софийският градски съд (СГС) го оправда.

След цялостна проверка магистратите не констатират основания за изменение или отмяна на присъдата, постановена от първата инстанция, посочват от САС.

Решението подлежи на обжалване и протестиране пред Върховния ксационен съд (ВКС) в 15-дневен срок от получаване на съобщението за неговото изготвяне.

Божидар Нанев и Димитринка Николова бяха изправени пред СГС преди година по обвинение, че съзнателно са сключили две неизгодни сделки за доставка на антивирусния препарат „Тамифлу", от което е произтекла значителна вреда на Здравното министерство в размер на близо 2.5 млн. лева и случаят е особено тежък.

В обвинителния акт са описани сключените на 16 декември 2009 г. с компанията „Рош" договори за доставка на антивирусните препарати срещу свински грип „Тамифлу".

Договорите са на стойност 6.5 млн. лева и според прокуратурата с тях държавата е била ощетена с близо 2.5 млн. лева, посочва БГНЕС.

Това е разликата между офертата на „Рош" и тази на Националната здравна служба на Великобритания.

#Софийският апелативен съд #Божидар Нанев #САС #Софийският градски съд #СГС #Върховния касационен съд #ВКС #Димитринка Николова #Здравното министерство #Тамифлу #свински грип #Рош #Великобритания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници