Съдът назначи експертиза за здравето на Алексей Петров

Съдът назначи експертиза за здравето на Алексей Петров
От няколко месеца Петров е с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража", но му е осигурено лечение в болница. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Съдебно-медицинска експертиза, която да каже какво е здравословното състояние на Алексей Петров, назначи Софийският градски съд (СГС).

По време на заседанието по мегаделото „Октопод" в сряда бившият агент на ДАНС за пореден път поиска да излезе на свобода, предаде БГНЕС.

От няколко месеца Петров е с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража", но му е осигурено лечение в болница.

По време на заседанието на СГС в сряда адвокатите му поискаха по-лека мярка, а прокуратурата поиска да бъде върнат в ареста и там да излежи присъдата си.

Вещите лица, които ще изготвят експертизата, ще трябва да посочат и как бившата барета се е повлиял от лечението до момента, както и дали може да се лекува в болницата към затвора.

Съдът ще изиска и всички материали от Районната прокуратура в Тетевен, където на 20 ноември е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, но отнасящо се до срещите между Алексей Петров и Пламен Устинов.

Заради тези срещи и показанията на Устинов, а и на Донка Митова, Алексей Петров бе върнат отново в ареста преди около 7 месеца, за да не влияе на свидетели.

Софийската прокуратурата е представила материали по делото, което се води в София, на колегите им в Тетевен по това производство.

„Самият факт, че е образувано дело означава, че вече има по-висока степен на обоснованост на предположението, че може би е извършено престъпление против правосъдието", обясни един от наблюдаващите прокурори Светлозар Костов.

Обвинителят уточни, че прокуратурата има конкретна идея кого от свидетелите евентуално ще притисне Алексей Петров, ако е на свобода, но не спомена име.

„Има конкретна идея към кого биха били насочени евентуални опити за промяна на показанията. Когато се случи два пъти, към двама свидетели, нормално е да очаквам, че като е на свобода, ще го направи отново, ако не очаквам – значи не си върша добре работата като прокурор", обясни Костов.

Следващото заседание по делото е на 13 декември, когато ще стане ясно дали съдът ще промени мярката за неотклонение на Алексей Петров и дали той ще излезе на свобода.

До тогава тримата експерти, които изготвят експертизата за здравето на основния обвиняем по делото „Октопод", ще трябва да са готови с нея.

#Алексей Петров #Софийският градски съд #СГС #Октопод #ДАНС #Тетевен #Пламен Устинов #София #Светлозар Костов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"