Журналисти от „Биволъ" разкриват корупцията във властта пред ЕП

A A+ A++ A

Българските журналисти от електронното издание „Биволъ" Атанас Чобанов и Асен Йорданов и правозащитникът от Асоциацията за свободно слово „Анна Политковская" Петър Пенчев участват на семинар в Европейския парламент, посветен на корупцията.

Техният доклад е на тема „Корупция и връзки с организираната престъпност на правителствено ниво", предаде БНР.

„Основните акценти са нашите разследвания в сайта „Биволъ" за връзки с организираната престъпност на хора, които определят правителствената политика в България", каза в ефира на националното радио Асен Йорданов.

„Ще говорим за докладите, които излязоха, ще говорим и за данните, които излязоха за министър-председателя Бойко Борисов в грамите на „Уикилийкс", посочи Йорданов.

Журналистът добави, че в доклада си той и колегите му ще разгледат корупцията сред министри, връзките на бившия вътрешен министър Румен Петков с Братя Галеви, лица, свързани със сегашната власт, които имат криминално минало, но са във висшите етажи на политическата йерархия в България.

„Веднага мога да посоча кмета на Бургас, който е човек, извършил контрабанда и въпреки това беше номиниран за кмет и избран", каза Асен Йорданов.

„Всичко, което правим, е в интерес на България и обществото, защото хората, освен че трябва да знаят кой ги управлява, но и да знаят как се управляват обществените ресурси", добави той.

„Ние нямаше да дойдем в Брюксел, ако съответните институции си бяха свършили работата", заяви пък Петър Пенчев от Асоциация „Анна Политковская".

#Атанас Чобанов #Асен Йорданов #Биволъ #Асоциацията за свободно слово „Анна Политковская" #Петър Пенчев #корупция #Европейския парламент #България #Бойко Борисов #премиер #Уикилийкс #Румен Петков #братя Галеви #Бургас #Брюксел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"