Независими депутати искат връщане на смъртното наказание

Независими депутати искат връщане на смъртното наказание
Народните представители от Коалиция „Не на ЕС“ ще внесат законопроект за промяна в Наказателния кодекс и връщане на смъртното наказание, обяви Кирил Гумнеров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Независими депутати настояват за връщане на смъртното наказание като мярка за справяне с тежката организирана престъпност.

Народните представители от Коалиция „Не на ЕС“ ще внесат законопроект за промяна в Наказателния кодекс в сряда, обяви един от вносителите – Кирил Гумнеров, цитиран от БГНЕС.

Според него хората в България отдавна настояват за връщането на смъртното наказание, а политиците отказват да чуят.

„Знаем, че битката ще бъде дълга и тежка, защото срещу нас ще застане цялото политическо лоби на организираната престъпност“, смята Кирил Гумнеров.

Друг независим депутат, вносител на законопроекта - Стоян Иванов, изброи за какви престъпления трябва да се налага смъртното наказание.

Според вносителите със смъртно наказание трябва да се наказват престъпления против Републиката, предателство по време на война, шпионаж в полза на чужда държава или за умишлено намаляване на боеспособността на Българската армия.

Със смърт да бъдат наказвани и авторите на предумишлени убийства, на убийства на бременни жени или деца под 14-годишна възраст, убийци с педофилски подбуди, авторите на повече от едно убийство и серийните убийци, настояват още от Коалиция „Не на ЕС“.

Независимите депутати възнамеряват този петък или в началото на другата седмица да внесат проект за наказание на педофилите с химическа кастрация.

Този законопроект ще бъде внесен на фона на дискусията за премахването на доживотната присъда без право на замяна, предложано от вицепрезицента Маргарита Попова.

#химическа кастрация #педофилия #доживотна присъда #смъртно наказание #независим депутат #Стоян Иванов #Кирил Гумнеров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"