Левите искат още 700 млн. лв. за обществено осигуряване, десните – 30 млн. лв. за майките

Левите искат още 700 млн. лв. за обществено осигуряване, десните – 30 млн. лв. за майките
Според народния представител от левицата Емилия Масларова средствата могат да дойдат от фонд „Пенсии“ чрез увеличаване на максималния осигурителен доход. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

За увеличение на бюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО) с близо 700 млн. лв. настояват депутатите от Коалиция за България.

Законопроектът за бюджета на ДОО се обсъжда на второ четене в парламента в сряда в присъствието на министъра на финансите Симеон Дянков и управителя на НОИ Бисер Петков, предаде БГНЕС.

Според народния представител от левицата Емилия Масларова средствата могат да дойдат от фонд „Пенсии“ чрез увеличаване на максималния осигурителен доход, както и от увеличаване на фонд „Безработица“ с 1%.

„Фонд „Безработица“ също може да се увеличи“, посочи Емилия Масларова и предложи парите за майчинството да са колкото е минималната работна заплата.

Предложението на вносителя – Министерски съвет, е консолидираният бюджет на държавното обществено осигуряване по приходите и трансферите да е на обща стойност 9 054 718 300 лв.

Парите за майчинство да са колкото минималната работна заплата, предложи от трибуната на Народното събрание съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров.

Той каза, че е важен въпросът за стимулиране на раждаемостта и трябва да се създаде добра предпоставка майките да раждат децата си в България.

„30 млн. лв. повече за майчинство не е кой знае какво“, посочи съпредседателят на синята парламентарна група.

Според сините парите за увеличението в бюджета за майчинските могат да дойдат от бюджета на МВР, от средствата, отделяни за подслушване.

#ДОО #бюджет #Народно събрание #Емилия Масларова #депутат от БСП #Мартин Димитров #депутат от СК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници