ДПС отлага вота на недоверие срещу Кабинета за след референдума

ДПС отлага вота на недоверие срещу Кабинета за след референдума
Според ДПС „моделът на управление е грешен, в който управлява един човек, който се разпорежда на парламентарната си група, който командва парламента – на практика така се получава". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вотът на недоверие срещу Кабинета „Борисов", готвен от ДПС, се отлага за януари, съобщиха от партията.

Вотът ще бъде проведен след референдума, като зам.-председателят на ДПС Христо Бисеров заяви, че в края на миналата седмица е разговарял с ръководството на БСП за това, предаде БГНЕС.

Той потвърди, че левицата е категорично за внасяне на вот на недоверие към управлениието на ГЕРБ и тяхното желание е внасянето му да бъде отложено за след декември с оглед на това. Причината е, че от БСП искат да концентрират вниманието на обществеността върху предстоящия референдум.

„Можем да прогнозираме, че веднага след референдума ще има вот на недоверие", каза Бисеров.

Що се отнася до темата на вота, която е за цялостната политика на Кабинета, Бисеров посочи, че тогава в ДПС са имали идеята, че „моделът на управление е грешен, в който управлява един човек, който се разпорежда на парламентарната си група, който командва парламента – на практика така се получава".

Според него това е опасно за демокрацията, защото в основата на модел на Борисов е полицейщината, а едноличната власт се базира на липсата на средна класа.

„Убиването на средната класа и превръщането на полицейщината в инструмент са всъщност двете оръжия, с които Бойко Борисов управлява държавата и усилията ни са насочени точно към това да бъде сменен моделът на управление в страната", подчерта Бисеров.

Той определи премиера като „човек, който смята, че държавата трябва да се ръководи като силова групировка и „вероятно това е така, защото той произхожда от тези среди, но на това нещо трябва да му дойде края".

ДПС, също като БСП, прогнозира фалшификации на предстоящите избори, като Христо Бисеров посочи, че се работи много усилено за фалшифицирането ум.

„Опасяваме се от фалшификации в рамките на половин милион гласа. Такива са вече инструментите, които създават, че те позволяват до 500 000 гласа фалшификации", каза той.

#ДПС #Христов Бисеров #ГЕРБ #БСП #референдум #вот на недоверие #Кабинет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »