Летище София превключи бързо на зимен режим

Летище София превключи бързо на зимен режим
Летище София работи нормално в новата зимна обстановка, а след падналия в понеделник сняг няма отклонения от разписанията на полетите. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Летище София работи нормално в новата зимна обстановка, а след падналия в понеделник сняг няма отклонения от разписанията на полетите.

Извършват се антиобледенителни процедури на въздухоплавателните средства, съобщиха от летището.

Спирачният ефект на пистата е в норма. Столичният аеропорт подготви през летния сезон техниката, необходима за действие при усложнена зимна метеорологична обстановка.

Извършен е частичен и пълен ремонт на стария машинен парк, закупена е нова техника, нови зимни гуми, осигурени са в достатъчно количество препарати за третиране на летателното поле и въздухоплавателните средства.

През 2008 г. пистата на Летище София е сертифицирана за категория III А. Това позволява кацане при минимум 200 м хоризонтална видимост, а минимална височина за вземане на решение от пилота - 30 м.-15 м.

За да се извърши кацане при влошена метеорологична обстановка, следвайки указанията на Системата за инструментално кацане категория III А, е необходимо въздухоплавателното средство да е оборудвано за кацане по тази система, както и екипажът да има необходимата квалификация за работа с нея.

#летище София #снеговалеж #кацане #зима

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"