Пътищата в София и страната са почистени, обяви Павлова

Пътищата в София и страната са почистени, обяви Павлова
Пътищата в София и цялата страна са почистени, обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пътищата в София и цялата страна са почистени, обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

20 ТИР-а без вериги са аварирали през нощта в Прохода на Републиката, но той вече е отворен, а камионите са продължили по пътя си, съобщи още регионалният министър пред БНТ.

Заради снеговалежа, паднал над различни части на страната, през нощта се е налагало проходите да бъдат затваряни за почистване.

„Отново имаме проблем с ТИР-овете, те не спазват ограниченията. През нощта влязоха в насрещното движение на Хаинбоаз даже, в желанието си да преминат. Ставаме заложници на невъзпитани шофьори на ТИР-ове в последно време. За съжаление това продължава да се случва. ТИР-овете трябва да имат задължително вериги, а те нямат. Служителите на полицията са се опитали да ги спрат, но може би не са били достатъчно, защото това са били 20 ТИР-а, които са навлезли в насрещното и в трите ленти. Проходът беше задръстен заради вироглавостта на тези тираджии. Тази нощ повечето от тираджиите на Прохода на републиката са били молдовци. Усилията в следващите дни, които ще положим, са да засилим действията по повод ТИР-овете," подчерта Лиляна Павлова.

Тя съобщи, че няма изоставени коли по пътищата.

Регионалният министър призова водачите преди да тръгнат на път, да проверяват актуалната пътна обстановка на сайта на Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ). Могат да ползват и горещ телефон - 0 700 1 30 20.

По друга важна тема, Лиляна Павлова каза, че очаква увеличение на евросредствата в новия финансов период на ЕС, за да могат да се финансират и магистралите.

„В България има изключително голяма пътна мрежа, от 20 000 км пътища – 80% са втори и трети клас пътища," разясни Лиляна Павлова.

Тя съобщи, че магистрала „Тракия" ще бъде готова до края на май месец 2013 г.

#Лиляна Павлова #министър на регионалното развитие #ТИР #сняг #Проход на републиката #Хаинбоаз #магистрала „Тракия" #Агенция „Пътна инфраструктура" #АПИ #сняг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"