България нямало да проси от Германия

България нямало да проси от Германия
Една по една европейските държави отивали да искат пари от Германия, но не и България. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Една по една европейските държави отивали да искат пари от Германия, но не и България, заяви премиерът Бойко Борисов във вторник.

По думите на Борисов една по една държавите отиват в Германия да искат пари.

„Бих предпочел България да продължи да бъде такава стабилна държава“, заяви министър-председателят на годишната среща на бизнеса с правителството под надслов „Европа – презареждане“, цитиран от агенция „Фокус“.

Борисов каза още, че държави с по 130% дълг са живели на кредит и техните народи са живели по-добре, отколкото заслужават.

„Заедно сме стегнали коланите и сме си заслужили това място, с което трябва да се гордеем в момента. „Мудис“ вчера казва – България като пример за фискална дисциплина в цяла Европа. Тези, които искаха оставката на Дянков, трябва да излязат и да му се извинят веднага и директно на мен, защото ме тормозят всеки ден – вземете му главата“, каза Борисов.

„Помните кръглата маса на президента Първанов, на която каза – вдигнете дефицита, и добре, че не го послушахме. Иначе тук нямаше да казват – „Блумбърг“ цитира „Мудис“ – устойчивият растеж и затягането на фискалната дисциплина са положителни за способността на България да обслужва дълговете си. Въпреки големия срив в бюджетната позиция насред кризата през 2009 година в резултат на световната рецесия, българското правителство успя да промени тази позиция, като оттогава провежда политика на финансова дисциплина“, обясни премиерът.

„Финансова стабилност, вътрешна сигурност, растеж. 2010 година беше на Плевнелиев, пречиствателните станции, магистралите, 2011 година беше годината на Дянков – финансовата стабилност да я гарантираме“, отбеляза премиерът.

„2012 година трябва да е годината на Трайков – сега трябва да докажем, че сме добри не само в съкращенията, рязането и дисциплината, а да дадем темите, по които държавата да направи и допълнителен икономически растеж“, каза още Борисов.

#Симеон Дянков #фискална дисциплина #„Мудис“ #Германия #Първанов #Плевнелиев #Трайчо Трайков #премиер #Борисов #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници