И бензиностанциите протестират

И бензиностанциите протестират
Протестен митинг срещу изискването в бензиностанциите да се поставят нивомери се проведе в Стара Загора днес, 13 октомври. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Протестен митинг срещу изискването в бензиностанциите да се поставят нивомери се проведе в Стара Загора днес, 13 октомври.

Собствениците на малки и средни бензиностанции от цялата страна протестират срещу решението на парламента до 31 март всеки съд за гориво да има подобно устройство, предаде БГНЕС.

Новата мярка ще доведе до фалит малките обекти, които са около 2000 в България, защото такова устройство би струвало около 20 000 лв.

НАП ще затвори 2000 бензиностанции, ако не инсталират нивомери до 20 дни. Близо 2000 (от около 3200) бензиностанции в страната не са предприели нищо, за да се снабдят с нивомерни системи на резервоарите си до момента.

Ако не направят това до края на годината, е почти сигурно, че ще изпуснат и срока за свързване на фискалните си системи с датчиците на бензиноколонките и нивомерите на резервоарите до края на март 2012.

Това означава налагане на глоба до 10 000 лв. и затваряне на всяка бензиностанция, която не е изпълнила изискването, съобщиха от НАП.

„Срокът за свързване на касовите апарати на всички търговци с НАП е 31 март 2012. Ако темповете по този проект се запазят, това значи, че около 50 000 търговци в страната няма да имат физическо време да изпълнят закона. Компромиси няма да има, както и отлагане“, каза изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов.

#протест #Красимир Стефанов #изпълнителният директор на НАП #Стара Загора #протести #нивомери #бензиностанции #НАП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Търговия
Последно от Търговия

Всички новини от Търговия »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"