СДС без коалиции на изборите, само с „изявени десни авторитети"

СДС без коалиции на изборите, само с „изявени десни авторитети"
На следващия Национален съвет на СДС през декември Емил Кабаиванов ще предложи реабилитация на всички членове, изключени от СДС през годините от 1998 г. насам. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

СДС ще се яви на парламентарните избори през 2013 г. категорично самостоятелно в партньорство само с „изявени десни авторитети", обяви председателят на партията Емил Кабаиванов.

„В нашите листи, със съгласието и одобрението на областните организации, ще бъдат включени изявени десни авторитети, които да бъдат нечленове на партии или от някои от по-малките десни политически субекти," заяви лидерът в ефира на БНР.

Емил Кабаиванов съобщи още, че на следващия Национален съвет на СДС през декември ще предложи реабилитация на всички членове, изключени от СДС през годините от 1998 г. насам.

„Не става въпрос да връщаме лидери в партията, а да върнем хора, защото те са по-важни. Лидерът е продукт на времето, на доверието на хората. По-важни са хората," заяви председателят на десницата.

По думите му, последните трима изключени от СДС – Мартин Димитров, Димо Гяуров и Ваньо Шарков, които отказаха да внесат кандидатурата на Петър Стоянов за конституционен съдия, трябва да търсят вината в себе си.

„Да прибегнем до това наказание, не ни е било самоцел, нито удоволствие. При Мартин чашата преля това, че си е позволил като физическо лице - в нарушение на решението на националния съвет, когато създадохме „Синята коалиция" - заедно с Иван Костов да представляват „Синята коалиция" не като председател, а като физическо лице," обясни Емил Кабаиванов.

„Превърнаха СДС от една партия с морал и принципи, която водеше битка с олигархията, която се опитваше да помогне на свободните хора и малкия, и среден бизнес, в едно зависимо нещо от ГЕРБ, което няма ни морал, ни принципи, нито води някаква битка, нито има идеи," смята пък Мартин Димитров.

Според бившия лидер на десницата, настоящото ръководство е тръгнало „на война срещу собствения си женски съюз, младежки съюз, парламентарна група".

#СДС #Емил Кабаиванов #председател на СДС #Мартин Димитров #Конституционен съд #Синята коалиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"