Момче на 7 г. е в кома след взрив при игра с пиратки

Момче на 7 г. е в кома след взрив при игра с пиратки
След експлозията малкият Стилиян е бил настанен в Клиниката по изгаряния на Университетската болница „Свети Георги" в Пловдив. Снимка: "Дарик"
A A+ A++ A

7-годишно момче от пловдивското село Тюркмен е в кома след взрив при игра с пиратки в събота.

Малкият Стилиян е в критично състояние и на апаратно дишане, съобщи пред БНР дежурният лекар в Клиниката по детска хирургия в Пловдив.

Три деца пострадаха сериозно при игра с пиратки около 14:30 часа в събота. Те веднага бяха настанени в Клиниката по изгаряния на Университетската болница „Свети Георги" в Пловдив.

През нощта Стилиян е претърпял три операции, момчето е с фрактури на горната и долна челюсти, множество наранявания на меките тъкани на лицето, разкъсване на езика и устната кухина, счупване на дясната ръка на две места, изгаряния в областта на лицето, пневмоторакс и колапс на белия дроб, има съмнение за мозъчен оток.

Останалите две момчета, които са били със Стилиян по време на взрива - на 7 и 10 години, имат по-леки изгаряния и са под непрекъснато лекарско наблюдение, без опасност за живота.

Според полицията, експлозията е предизвикана, след като тримата хвърлили пиратки в шахта между два изоставени обора, използвана за дезинфекция на животни.

Районът беше отцепен веднага. В неделя сутринта районът отново бе огледан от експерти.

#Пловдив #пиратки #изгаряния

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници