Иран се подигра на Обама

Иран се подигра на Обама
Снощи Обама поиска от Техеран да върне наблюдателния безпилотен самолет RQ-170 Sentinel, който Иран залови на 250 км навътре в своята територия. Снимка: ЕПА
A A+ A++ A

Говорителят на иранското външно министерство се изказа иронично днес за искането на американския президент Техеран да върне на САЩ безпилотния самолет, заловен на иранска територия.

Говорителят Рамин Мехманпараст посочва, че Обама е „забравил“, че става въпрос за шпионска мисия, съобщи БГНЕС, позовавайки се на АФП.

„Обама, изглежда, е забравил, че иранското въздушно пространство беше нарушено и че е имало шпионска операция“, заяви Рамин Мехманпараст, цитиран от агенция „Фарс“.

„По-добре би било американският президент да поднесе извинения и да признае за това нарушение“, добави той.

„САЩ трябва да знаят, че тази акция поставя в опасност мира и сигурността в света, и трябва да отговарят за това“, подчерта още Мехманпараст.

Снощи Обама поиска от Техеран да върне наблюдателния безпилотен самолет RQ-170 Sentinel, който Иран залови на 250 км навътре в своята територия на 4 декември.

По-късно държавният секретар Хилъри Клинтън уточни, че Вашингтон е изпратил официално искане до Техеран, но добави, че „предвид досегашното поведение на Иран ние не очакваме това да стане“.

#Барак Обама #САЩ #Иран #безпилотен самолет #Рамин Мехманпараст #Хилъри Клинтън #държавен секретар #Техеран

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »