Първанов: Няма причина за промени в правомощията на президента

Първанов: Няма причина за промени в правомощията на президента
Бившият президент смята, че БСП трябва да води активни преговори с всички, които са „против сегашното авантюристично управление на ГЕРБ". Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Няма основания за сериозни, радикални промени в конституционните правомощия на президента, заяви бившият президент Георги Първанов по повод изявената позиция от вицепрезидента Маргарита Попова.

Според Първанов сега не е времето за конституционен дебат, тъй като българската конституция е европейска, работеща и е по-добре да се мисли как ефективно да се прилага, отколкото да се променя непрекъснато, цитира го Дарик.

Той заяви, че задачата на БСП на предстоящите парламентарни избори е победа и то не символична, а „достатъчна, за да се формира стабилно солидно управление".

Според него не бива да се изключва и вариантът за коалиционно управление, но във всички случаи то трябва да бъде доминирано от БСП, така че партията да може да реализира идеите си, а не да се оправдава с коалиционни компромиси.

„За мен е важно не да изравним резултата, очаквайки ГЕРБ да падне, а да достигнем много по-голям процент, който да ни позволи да имаме достатъчно депутати в бъдещия парламент", отбеляза Георги Първанов.

Той смята, че БСП трябва да води активни преговори с всички, които са „против сегашното авантюристично управление на ГЕРБ".

Неговото желание е да види една социалистическа партия, която да отвори максимално ветрилото.

„Ние трябва да създадем коалиция, в която хората да видят максимално широки гаранции за представително управление", посочи още Първанов.

#Георги Първанов #президент #БСП #ГЕРБ #коалиция #партия #политика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »