Атентаторите в Сарафово не били българи и не живеели в страната

Атентаторите в Сарафово не били българи и не живеели в страната
В интервю за „Дойче веле" във Вашингтон, където Цветанов вече втора седмица е на посещение, той каза, че част от разговорите, които е водил с колеги от САЩ, са били свързани с разследването на терористичния акт. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Извършители на атентата в Бургас, не са българи и не живеят в България, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

В интервю за „Дойче веле" във Вашингтон, където Цветанов вече втора седмица е на посещение, той каза, че част от разговорите, които е водил с колеги от САЩ, са били свързани с разследването на терористичния акт, предаде БГНЕС.

Той е изказал огромна благодарност на американските агенции, защото на втория час след терористичния акт те са били на място заедно с него в Сарафово. Министър допълни, че тяхната помощ е била изключително ценна заради бързите насрещни проверки на всички данни, свързани с атентата.

По неговите думи „разследването тече и в момента" и „няма как без партньорство да се прави разследване, което сочи подготовка в чужбина и извършители на акта, които не са граждани на България и не живеят в България".

Цветанов каза още, че разследването тече в много добри темпове, с определен напредък, като вече е яснота колко са били замесените лица в терористичния акт. Има и предположения кой е отговорен за смъртта на еврейските туристи, загубили живота си по време на самоубийствения атентат.

„За мен по-важно е да не пречим на разследването и изнасянето на информация, свързана с разследването, да не попречи на последващите действия, свързани с това разследване", смята Цветанов.

#атентат в Бургас #атентатори #Сарафово #министър на вътрешните работи #Цветан Цветанов #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници