Оставката на депутат Вяра Петрова показвала политическия морал на ГЕРБ

Оставката на депутат Вяра Петрова показвала политическия морал на ГЕРБ
ГЕРБ налага нов морал в политиката, заяви народният представител Красимир Велчев в коментар на оставката на депутата от мнозинството Вяра Петрова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ГЕРБ налага нов морал в политиката, заяви народният представител Красимир Велчев в коментар на оставката на депутата от мнозинството Вяра Петрова.

По-рано в петък тя депозира оставката си като народен представител и координатор на местната структура на ГЕРБ в Карнобат.

Срещу Вяра Петрова бе подаден сигнал в Комисията за корупция по високите етажи на властта, в който от БСП я обвиняват в конфликт на интереси.

Сигналът бе представен като оказван натиск от нея върху регионалното бюро по труда, за да може фирмата на нейния съпруг да вземе ваучери за преквалификация.

„За Вяра Петрова има твърдения, че нейни роднини са се облагодетелствали с евросредства на стойност 700 000 лв. и тя е в конфликт на интереси. Ако вината й бъде доказана с документи, комисията ще прецени да ги предаде на прокуратурата“, посочи Красимир Велчев, цитиран от БГНЕС.

По думите му това действие било показател за нов морал в политиката, непроявяван от никоя друга парламентарна партия през последните 20 г.

„Майката на Вяра Петрова е участвала в някакво НПО, което по един или друг начин е участвало в преквалификацията по официални програми и това бе поводът да бъде проверявана за конфликт на интереси“, обясни депутатът от ГЕРБ Димитър Бойчев.

#Красимир Велчев #Вяра Петрова #депутат от ГЕРБ #конфликт на интереси #Карнобат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"