Лидерът на ГЕРБ - Девин бе освободен

Лидерът на ГЕРБ - Девин бе освободен
Подозренията на Дияна Чаушева са свързани с с председателя на здравната комисия в парламента д-р Даниела Дариткова от ГЕРБ, с която били на различни мнение за проблема с болницата в града. Снимка: ГЕРБ - Смолян
A A+ A++ A

Лидерът на ГЕРБ в град Девин Дияна Чаушева бе освободена от поста този четвъртък.

Чаушева е общински съветник, ръководи и контактната група за възстановяван на болницата в града, която изпадна в несъстоятелност, предаде БНР.

Тя сподели, че е научила за освобождаването си от организационния секретар, който и казал, че е изпратено писмо на служебната поща. В него не са посочени мотивите за решението на централата на управляващата партия и Чаушева не знае защото е премахната от поста.

Нейните подозрения са свръзани с председателя на здравната комисия в парламента д-р Даниела Дариткова от ГЕРБ и с това, че вече бившият градски лидер непрекъснато е изразявала открито своето становище за решаването на проблема и на казуса с девинската болница.

„Нашите становища се разминаваха", коментира още Дияна Чаушева.

Преди два дни тя съобщи, че след фалита на болницата в Девин, участта й може да последва и Медицинският център в града. Притеснението  й бе порадено от оставката, която възнамерява да подаде временно изпълняващият дейността директор на заведението д-р Емилия Апостолова.

Според Чаушева нейното напускане ще провокира още оставки и по този начин центърът ще остане без специалисти, коментирайки, че при нужда един пациенти ще търси лечебно заведение с достатъчно апаратура и достатъчно специалисти.

„Тъй като при нас болницата затвори, Медицинският център също изпадна в затруднения относно пациентите, които минават там. Приходите се получават точно от пациентите", сподели общинският сиветник.

По думите на Чаушева притесненията за съдбата на медицинския център не са отсега, а още от момента, в който болницата затвори врати.

#ГЕРБ #Девин #болница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"