Хванаха мъж, готвел атентат срещу жилище на Цветанов

Хванаха мъж, готвел атентат срещу жилище на Цветанов
По време на разпита мъжът споделил,че е целял привличане на вниманието върху себе, за да разреши лични проблеми, заради което полицията му направила протокол за предупреждение. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

60-годишен мъж беше задържан от ловешката полиция заради сигнал за готвен атентат срещу жилище на вътрешния министър Цветан Цветанов, съобщиха от ОДМВР - Ловеч.

В сряда, към 11.25 часа на спешния телефон 112 е бил получен сигнал от неизвестен мъж, който съобщил, че има информация за подготвен атентат срещу имот на Цветанов.

След направени проверки полицията е установила, че сигналът е подаден от телефонен на 60-годишен мъж, живеещ в ловешкото село Слатина.

По време на разпита мъжът споделил,че е целял привличане на вниманието върху себе, за да разреши лични проблеми, заради което полицията му направила протокол за предупреждение.

Органите на реда в Ловеч обаче не уточняват срещу кое от жилищата, собственост на министър Цветанов, е била насочена информацията за нападението.

От годишните декларации за 2012 г. за имотното състояние на властта стана ясно, че Цветанов е продал единия от шестте си апартамента, които притежава в София.

За панелният апартамент, който е имал от 1991 г., но е продал, министърът е получил 126 хил. лева, които е сложил на влог. Освен останалите пет апартамента в столицата вътрешният министър притежава от 2008 г. къща с двор в село Шума край Годеч.

#Ловеч #мъж #атентат #Цветан Цветанов #имоти #жилище

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"