Следващата седмица става ясно за надбавките за пенсионерите

Следващата седмица става ясно за надбавките за пенсионерите
„Чакаме отговора на Министерството на финансите“, каза социалният министър по време на посещението си в Пловдив. Снимка: Дарик
A A+ A++ A

Ще има ли коледни надбавки за пенсионерите и на каква стойност ще бъдат те, ще стане ясно в средата на следващата седмица, заяви министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

„Чакаме отговора на Министерството на финансите“, каза социалният министър по време на посещението си в Пловдив, предаде Дарик.

Младенов и кметът на града под тепетата Иван Тотев разгледаха извършените реконструкции на Античния театър със средства по „Красива България“.

Тотю Младенов ще разгледа и детска градина „Космонавт“, която също е санирана с пари по програмата.

В средата на месеца социалният министър обяви, че ако приходите в Националния осигурителен институт (НОИ) продължават да бъдат повече от заложеното, коледни добавки за пенсионерите ще има.

Младенов обаче уточни, че не е съгласен да има еднакви коледни надбавки за всички – по думите му добавка трябва да получат само пенсионерите с най-ниски пенсии.

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков потвърди, че е важно да се види изпълнението на бюджета към края на ноември и ако има излишък, може да се мисли за допълнителни средства за възрастните хора по Коледа.

Преди дни обаче Дянков намекна, че ускореното строителство на магистрали може да осуети изплащането на допълнителни средства за пенсионерите. От КНСБ пък изчислиха, че за коледните добавки са нужни около 60 млн. лв.

#коледни надбавки #пенсионери #пенсии #Тотю Младенов #социален министър #Пловдив #Министерството на финансите #Симеон Дянков #финансов министър #Иван Тотев #кмет на Пловдив #Националния осигурителен институт #НОИ #КНСБ #Коледа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници