13 тежки катастрофи, един човек загина

13 тежки катастрофи, един човек загина
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Един човек е загинал, а 13 са ранени в катастрофи в България през изминалото денонощие.

На територията на страната са станали 13 тежки катастрофи, съобщиха от пресцентъра на Съюза на българските автомобилисти, цитирани от Дарик.

В района на София са станали 160 леки и една тежка катастрофа, един човек е ранен. От началото на месеца са станали 208 катастрофи, загинали са 16, ранени са 263, от които 15 с опасност за живота.

От началото на годината станалите пътни произшествия са 6205, загиналите са 623, ранени са 7723.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими. Пътните настилки в по-голямата част от страната са предимно сухи, с мокри пътни участъци.

По високите и усойни места има заледени пътни участъци, които пътните служби почистват и опесъчават. Пътната настилка на автомагистралите „Люлин“, „Тракия“, „Хемус“ е частично мокра, а автомагистрала „Марица“ е суха.

Във връзка с извършване на строително-монтажни работи до 23 декември между 10-и и 19-и км на автомагистрала „Люлин“, за времето от 8.00 до 17.00 ч. ще бъде въведена временна организация на движението и в двете посоки. Временна организация на движението е въведена и на автомагистрала „Марица“ от км 97-и до км 99-и.

Затворени са проходите Златица-Етрополе, Твърдица-Елена, Дюлински - затворен за товарни автомобили, Върбишки - затворен за целия зимен сезон.

#катастрофи #ПТП #автомобил

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници