ГЕРБ въвежда ограничения за наблюдателите на изборите

ГЕРБ въвежда ограничения за наблюдателите на изборите
Всички наблюдатели на изборите задължително трябва да са членове на неправителствените организации, които представляват. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Допълнителни ограничения за наблюдателите на изборите бяха въведени с гласовете на мнозинството от ГЕРБ в парламентарната правна комисия.

Всички наблюдатели на изборите задължително трябва да са членове на неправителствените организации, които представляват, решиха народните представители.

На решението категорично се противопоставиха депутатите от БСП, ДПС и Синята коалиция, предаде БГНЕС.

Депутатът от ДПС Четин Казак дори отбеляза, че това е неприложимо за фондациите, тъй като те нямат изобщо членска маса.

Комисията реши и застъпниците на всяка кандидатска листа на партия, коалиция от партии и инициативен комитет да не са повече от броя на избирателните секции в съответния изборен район.

Същото ще важи и за представители на партиите, коалициите и инициативните комитети.

За застъпниците обаче ще важи и още нещо. Ще има резервни застъпници, които ще са до една трета от броя на избирателните секции в съответния изборен район.

Отхвърлено бе предложението на депутатите от ДПС - „при необходимост и ако се осигури превод на предизборни събрания и митинги да може да се ползват и други езици, освен българския".

Бурни и продължителни дебати предизвикаха текстовете за изборната агитация, къде може и къде не може да се води тя, но до окончателни конкретни текстове, които да бъдат приети, така и не се стигна.

#избори #наблюдатели #застъпници #Четин Казак #депутат от ДПС #ГЕРБ #БСП #Синята коалиция #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »