Изумителна скъпотия в Германия за Евро 2024

Изумителна скъпотия в Германия за Евро 2024

ФБ/UEFA EURO 2024

A A+ A++ A

В разгара на EURO 2024, цените стигнаха изумителен връх. Феновете в Германия, които гледат мачовете от изградените фен зони, могат да се насладят на класическата комбинация бира с пържени картофи или вурст. Единственият проблем са високите цени, пише Nova.

Входът на фен зоните е безплатен, както и водата. На Октоберфест литър бира е струвалa 13 евро. Половин литър светла бира на фен зона в града сега струва 6 евро, а цял литър струва 13 евро. Има и места в страната, където цената на литър бира може да достигне и 14 евро. В Кьолн половин литър бира може да бъде намерен за 4 евро, а на други места може да достигне 6 евро, във Франкфурт - 7, както и в Берлин. Това означава, че литър бира във Франкфурт и Берлин е 14 евро, което е повече дори и от цената на Октоберфест.

Десетте града, в които ще се играят мачове от европейското първенство са инвестирали милиони евро, като в замяна очакват повече туристически посещение и подобрение на имиджа като туристически дестинации. Един от тези градове е Дюселдорф. Само фен зоните е града струват над 7 милиона евро, общо инвестициите са на стойност над 20 милиона евро, включващи разходи за персонал, транспорт, културна програма и сигурност.

#УЕФА ЕВРО 2024 #Евро 2024

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?