Николай Марков: Защо и ние да не предложим експертен кабинет?

Николай Марков: Защо и ние да не предложим експертен кабинет?

бта

A A+ A++ A

В кулоарите на парламента Николай Марков от партия "Величие" заяви, че отговорността за писмото от министър-председателя Димитър Главчев е на Министерския съвет. Той подчерта, че това е съгласно буквата на закона и добави, че трябва да се види и позицията на президента.

Дискусии и гласувания в парламента

Марков коментира, че са гласували за временната комисия за правилника на Народното събрание. Той посочи, че е имало две предложения – едното от партия "Възраждане", а другото от ГЕРБ. Въпреки това, "Възраждане" гласува против собствения си кандидат, което според Марков е нелогично и объркващо.

"Не разбирам тази истерия на 'Възраждане', факт е, че някои от техните депутати гласуваха против собствените си кандидати," коментира Марков.

Предложение за тестване за наркотици

Николай Марков също така спомена, че е имало предложение за тестване за наркотици при влизане в Народното събрание. Това предложение предизвика различни реакции сред депутатите.

Политическа отговорност и трети мандат

Марков подчерта, че е искал директна среща с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, защото според него Борисов носи политическата отговорност, докато контактната група не носи такава. Той изрази недоумение защо партия "Има такъв народ" (ИТН) се стреми толкова за третия мандат, като разликата в подкрепата между ИТН и "Величие" е само процент и половина.

"Защо и ние да не предложим експертен кабинет?" попита Марков, намеквайки за възможността партията му също да има претенции към формирането на правителство.

#ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?