Грабеж: Дерат ни с 5 стотинки за пликче!

Грабеж: Дерат ни с 5 стотинки за пликче!
A A+ A++ A

Нова приумица на родните търговци вбеси крайния потребител. Причината е, че в някои хранителни вериги у нас вече начисляват и цена на най-обикновеното пликче, каквито се слагат на ролки край стелажите с плодове и зеленчуци.

„Останах изумена, когато погледнах касовата си бележка и видях, че са ме таксували по 0,05 лева за всяко от тези тънки и неспособни за втора употреба пликчета. То бива алчност, но вече прекаляват с тези хитрини на дребно“, написа възмутена читателка на „Телеграф“.

Грабеж

Друг гражданин, също наскоро ужилен с дребната, но дразнеща сума, поясни, че това е т.нар. HDPE плик, който е разградим и се води за екологичен. „С тази екология вече тотално ни объркаха живота, от автомобилите до чинийките и виличките, та сега и малките пликчета. А и го правят с цел печалба“, категорични са хората. Мнозина призовават за намеса на Комисията за защита на потребителите (КЗП), тъй като всеобщото мнение е, че това е пладнешки грабеж. “С тез стотинки няма да обеднея, ама прекаляват вече! Смешни са!“, коментира млада жена от столичния квартал „Дружба“, която е публикувала и касова бележка за доказателство. „В ръцете ли да си нося черешите и да им ги изтърся на касата“, пита друг потребител.

Пакет

Проверка на „Телеграф“ показа, че пакет с 1 кг пликове HDPE струва 0,80 лева. Пакетът съдържа около 200 броя пликчета. Т.е. от продажбата им по 0,05 стотинки веригата магазини печели 10 лева от пакет, който купува за по-малко от 1 лев. Всеки сам може да прецени дали мотивите са в полза на екологията или в полза на печалбарството. Според потребители новата мода се практикува в още няколко популярни вериги у нас отскоро, а оправданието е поредната директива на Европейския съюз.

#магазин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Търговия
Последно от Търговия

Всички новини от Търговия »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?