Берлускони плащал на Руби за секспартита – свидетел

Берлускони плащал на Руби за секспартита – свидетел
Вляво: Берлускони в италианския парламент през юли 2011 г.; вдясно: фаталната и вече пълнолетна мароканка Руби позира по време на парти в дискотека в Геноа. Снимки: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Има доказателства, че Силвио Берлускони е плащал на мароканската танцьорка, известна като „Руби“, за участие в секспартита, според ключов свидетел в разследването срещу бившия италиански премиер.

Берлускони е подсъдим за използването на платени сексуслуги от страна на малолетната тогава мароканка Карима ел Махруг, наричана още „Руби, Крадлата на сърца“, за която се твърди, че е участвала в оргии, организирани от милиардера.

Според показанията на един от разследващите – детектив Марко Киачи, дадени пред съда в Милано в понеделник, телефонни разговори и други доказателства показват, че 75-годишният Берлускони е плащал, а Карима ел Махруг „е извършвала сексуални услуги срещу заплащане“, когато е била на 17 г., т.е. преди да навърши пълнолетие, попадайки по този начин заедно с бившия премиер под ударите на закона, предаде ДПА.

Самият Берлускони не присъства на изслушването в понеделник, а детективът не посочи дали има сведения за преки сексуални контакти между Берлускони и Руби.

Ролята на Руби по време на секспартитата във вилата на Берлускони в Аркоре близо до Милано е станала ясна на разследващите от записани разговори, включително между самата мароканка и приятеля й.

Някои от записите са от октомври 2010 г., когато разследването срещу Берлускони за секс с непълнолетната Руби е разкрито пред обществеността, обясни Киачи в понеделник.

В показанията си по делото миналата седмица детективът разкри пред съда, че поне три жени, включително Руби, от списък с общо 33 жени, присъствали на партитата на Берлускони, са били проститутки.

Детективът от полицията е първият от над 200 свидетели, които трябва дадат показания по започналото през април дело срещу бившия премиер; засега делото бе отлагано многократно поради неявяване на самия Берлускони.

Берлускони се оттегли от премиерския пост след масиран вътрешен и външен натиск на 12 ноември 2011 г., свързан както с дискредитиращото го дело, така и с дълговата криза в Европа и италианските финанси. Той отрича да е нарушавал законите на Италия.

#министър-председател на Италия #Милано #оргия #Карима ел Махруг #Руби #Италия #Силвио Берлускони

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »