Сачева с гореща новина за Борисов и "Величие"

Сачева с гореща новина за Борисов и "Величие"
A A+ A++ A

Важен политик от ГЕРБ съобщи ключова новина, свързана с преговорите за правителство.

Разговаряхме по конкретните политики от нашата управленска програма. Съответно чухме какво мислят колегите от ИТН за политиките, свързани с енергетика, съдебната реформа. Оставихме вратата отворена за това да продължим разговорите си по политики. Това заяви Деница Сачева, която води преговорната група на ГЕРБ, след срещата с ИТН.

"Разговори, които касаят състав на правителство, конкретни имена, не са поставяни на дневен ред. ГЕРБ-СДС застава зад позицията, че страната има нужда от правителство.

Предложили сме формула, която се нарича "правителство на споделената отговорност". Постъпваме отговорно, както към всички над половин милион граждани, които са гласували за нас, така и към всички, които искат стабилна основа и работещо правителство.

Утре сутринта парламентарната ни група ще се събере, за да излъчи номинация за председател на НС", заяви още тя.

Сачева заяви, че все още няма новина, че ГЕРБ, ДПС и ИТН ще правят правителство заедно. "Колегите не са изразили ясна и категорична позиция за правителство", уточни тя.

Тя бе попитана дали "Величие" ще се явят на насрочената среща днес.

"Получихме писмо от г-н Марков, който пожела да се срещне с г-н Борисов, но такава среща няма да се състои", разкри Сачева.

#Сачева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?