Нинова го закъса! Страшният съд в БСП й подрязва крилете

Нинова го закъса! Страшният съд в БСП й подрязва крилете
A A+ A++ A

Корнелия Нинова го закъса. След Изпълнителното бюро на БСП, и Страшният съд в партията подрязва крилете на подалата оставка лидерка.

Контролната комисия на партията се готви да излезе със становище, че тя няма право да се кандидатира отново - нещо, което обяви и изпълнителното бюро.

Според устава на партията, наложен от самата Нинова, председателят на БСП няма право на повече от два мандата. Нинова обаче прави всички опити да заобиколи червения закон.

Конфликтът между Корнелия и съпартийците и се задълбочи след отказа й да се съобрази с решението на Изпълнителното бюро и да стане депутат от София. Вместо това Нинова влезе от Благоевград и така отвори място за Калоян Методиев. Пленумът на БС през уикенда обаче го призова да напусне парламента и обяви, че ако Методиев не направи това, няма да бъде приет в групата на БСП, водена от Борислав Гуцанов. Ако това стане 50-ото народно събрание ще е първото, започнало работата си с независим депутат.

„Във вторник предстои заседание за сформиране на парламентарната група. На него ще се гласува Калоян Методиев да не бъде част от ПГ на БСП. Това означава, че щом той иска да влезе в Народното събрание, ще е независим депутат”, обясни пред Lupa.bg социалист.

Така обаче групата на БСП ще спадне до драматичните 18 депутати.

Междувременно най-лоялният на Корнелия Нинова – Георги Свиленски, също не се съобрази с партийното решение и влезе в НС от Плевен, вместо от София, като така направи път за Михаил Ставрев от София. Ставрев минава за човек на Корнелия Нинова. Чрез него, Свиленски и още двама-трима души тя разчита на някаква подкрепа в парламентарната група, за да задържи властта си. Много по-вероятно е обаче този път силите й да не стигнат и този път да загуби битката в БСП.

# Корнелия Нинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?