Щерката на президента превзе и киното: Ще я гледаме в "Гунлегенда за любовта“ ди -

Щерката на президента превзе и киното: Ще я гледаме в "Гунлегенда за любовта“ ди -

Инстаграм

A A+ A++ A

След като дебютира на сцената на Народния театър, президентската щерка Дарина Радева превзема и киното, пише Ретро. Актрисата, която сега завършва НАТФИЗ, влиза в образа на Мими в „Гунди – легенда за любовта“ на режисьора Димитър Димитров, който ще гледаме през есента по кината.

Дарина е в т.нар. Златен клас, в специалността „Актьорство за драматичен театър“ при проф. Пенко Господинов.

През април тя постави летящ старт на кариерата си, като триумфира с изключително представление на сцената на Народния театър. Става въпрос за скандално откровения спектакъл за любовта и липсата на любов, за секса, близостта и отчуждението, за бъдещето на човечеството – „Елементарните частици“ с режисьор Крис Шарков.

В постановката по романа на Мишел Уелбек в образа на Алфа тя се справи на завидно добро ниво, партнирайки си със суперуспешната ни актриса Теодора Духовникова. Допълнителна работа по време на обучението на Дарина бе и участието й във филма спектакъл на Касиел Ноа Ашер „Сад. Игри по време на апокалипсис“ по мотиви на „Мадам дьо Сад“ на Юкио Мишима, където влезе в ролята на Ан.

В НАТФИЗ Дарина Радева се представи и в два дипломни спектакъла.

Друга популярна дъщеря от випуск 2024 г. е Паола Маравиля – дъщерята на актрисата Лилия Маравиля. Паола е с италиански произход заради баща си Лука. Талантливата девойка завършва в класа на проф. Маргарита Младенова.

#Дарина Радева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?