Невероятната история на щъркела, който пострада в адската градушка в Ботевград

Невероятната история на щъркела, който пострада в адската градушка в Ботевград
A A+ A++ A

Щъркел беше ранен снощи при невижданата градушка, която удари Ботевград, Казанлък, Нова Загора и други места в страната. Ураганен вятър и порой в Новозагорско нанесе сериозни материални щети – счупени прозорци на сгради и автомобили, отнесени покриви, паднали дървета и наводнени улици.

Щъркелът в Ботевград се е опитал да спаси малките си, като ги прикрие с тялото си. В този момент го удря леден къс и той пада от гнездото. Спасен е от ветеринари и е даден на семейство, което може да се погрижи за него.

Малките му са в клиника и ветеринарният лекар, който се грижи за тях, каза, че още са в шок, но приемат храна и се надява да се оправят. Втората птица от семейството обаче липсва и може би няма да се върне, смята още лекарят.


Гръмотевична буря с градушка удари Ботевград и околните населени места. В продължение на около 15 минути в района са се изсипали ледени късове с големина на орех, а на отделни места и колкото яйце.

Стихията изкорени дървета, събори клони, изпочупи стъкла на автомобили, изпотрошени прозорци на сгради и нанесе щети по покриви.

#градушка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?