Делян Пеевски: На ход са политиците, трябва да изпълнят волята на избирателите

Делян Пеевски: На ход са политиците, трябва да изпълнят волята на избирателите

ДПС

A A+ A++ A

Делян Пеевски, заяви категорично, че България има нужда от редовно правителство, което да стабилизира държавата. Това съобщение беше разпространено от пресцентъра на партията, като Пеевски подчерта значимостта на волята на българските граждани, изразена на предсрочните парламентарни избори.

Избирателите определят политическата власт

„Предсрочните парламентарни избори показаха ясно волята на българските граждани. Сега е време за поемане на отговорност към тях,“ отбеляза Пеевски. Според него, легитимно избраните партии трябва да управляват държавата и никой няма право да поставя под съмнение тяхната легитимация, получена от българските граждани.

Призив за действия от политическите лидери

„Политическата власт я задават избирателите с вота си. Сега на ход са политиците. Те трябва да изпълнят волята на избирателите,“ коментира Пеевски. Той призова всички отговорни политически лидери незабавно да започнат консултации за намиране на формула за съставяне на стабилно правителство. По думите му, лидерът на най-голямата политическа сила, Бойко Борисов, и ГЕРБ-СДС трябва да стартират този процес, както им приляга, като първа политическа сила в 50-то Народно събрание.

„За ДПС властта никога не е била самоцел и това винаги е било потвърждавано от действията ни,“ добави Пеевски. Той подчерта, че партията му ще бъде фундаментът и гарантът за това, че България няма да се отклони от евроатлантическия си път.

Евроатлантическите ценности на преден план

Пеевски се обърна към лидерите на всички евроатлантически парламентарни партии, призовавайки ги да бъдат отговорни лидери и да не допускат личните или партийните интереси да бъдат поставени над интересите на държавата. „Страховете и бягството от отговорност не са решение,“ добави той.

Според него, опитите от страна на анализатори, политолози и социолози чрез медиите да създадат условия за подмяна на вота на избирателите с отварянето на портал за нов „месия“ в лицето на Румен Радев, са израз или на „изключителна безотговорност, или на тежки зависимости от този, който иска да отклони България от евроатлантическия ѝ път и да я предаде в ръцете на Путин.“

Принципите на демокрацията и евроатлантическото бъдеще

Пеевски подчерта, че внушенията, че политическият модел е изчерпан и че е необходим нов проект или нов „спасител“, са опит за подмяна на демокрацията и нейните принципи. „Демокрацията няма алтернатива. Пътят на България като утвърдена евроатлантическа държава няма алтернатива. Сигурността и спокойствието на българските граждани нямат алтернатива,“ заяви той.

Той добави, че ДПС, като най-стабилната евроатлантическа партия, няма да допусне тази подмяна. „Вотът на българските граждани ни задължава да отстояваме евроатлантическите ценности и принципи и ние няма да се отметнем от това задължение,“ подчерта председателят на партията.

Призив към Бойко Борисов

Пеевски посочи, че вече веднъж е предотвратил опит на Радев да се инсталира на гърба на хората като политически властелин с проект „Трети март“. „И сега няма да допуснем това да се случи и го гарантирам като лидер на ДПС. Г-н Борисов, очаквам покана от вас и към всички евроатлантически лидери, за започването на разговор за бъдещето на Родината ни,“ заяви той.

Благодарност към избирателите

В заключение, Делян Пеевски благодари на избирателите и на всички български граждани за изборните резултати и допълни, че за ДПС е чест да изпълнява волята на хората.

#ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?