Солени глоби в Гърция, внимавайте

Солени глоби в Гърция, внимавайте
A A+ A++ A

На прага на лятото множество от гражданите на Балканите вече са планирали почивка на море в Гърция и правоохранителните органи на южната ни съседка съветват всички да спазват правилата за движение, преди всичко за собствената си безопасност, но и за да нямат главоболия, когато биват спирани от полицията за нарушение.

Сайтът nikana.gr, използван от туристите като надежден ориентир за ваканции в страната, припомня, че дори глобата за нарушение на пътя да не е изпратена до граничните пунктове, това не означава, че сте спасени от плащането й.

"Гърците не могат да изпратят глобата на домашен адрес, но следващия път, когато влезете в страната, ако глобата не е изтекла, няма да ви бъде простена, така че ще трябва да я платите. Освен това в Европейския съюз има регистър на пътните нарушения и е много вероятно глобата да бъде събрана, веднага щом влезете в страна от ЕС, независимо къде е извършено нарушението“.

Ето част от предвидените наказания за нарушения по пътищата в Гърция:

- Шофиране в нетрезво състояние – 1200 евро;

- Превишаване на допустимата скорост в града с до 20 километра в час - 100 евро;

- Преминаване на червен светофар и неправилно изпреварване - струва 700 евро;

- Шофиране без предпазен колан - 350 колан;

- Неправилно паркиране – от 40 до 80 евро;

- Използване на мобилен телефон по време на шофиране – 100 евро;

- Пушенето в превозно средство, ако в него има дете под 12-годишна възраст, се наказва с глоба от 1500 евро с отнемане на шофьорската книжка.

#Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?