Мистериозна болест е повали масово членове на секционни комисии

Мистериозна болест е повали масово членове на секционни комисии
A A+ A++ A

Мистериозна болест е повалила масово членове на секционни комисии в Монтана и Хасково и е наложила замяната им с такива, които не са минали обучение. А герои от "старите ленти", компрометирали предходни избори, отново са в комисиите.

Такава равносметка направи тази сутрин при старта на изборния ден членът на Обществения съвет към Централната избирателна комисия Стоил Цицелков пред bTV.

"Изборният ден започна в рамките на очакванията, но не можем да кажем, че всичко е нормално - отново има секции, които не отварят навреме, има хора, които не са се явили. Вчера проблеми имаше в Хасково и Монтана. Това винаги се случва, а можеше да не се случи", коментира Цицелков, който е и член на Обединението за честни избори (ОЧИ).

"Забавянето се дължи на слабата мотивация, на слабото чувство на отговорност. И на тези избори сега ще ни посрещнат членове, които се справяха много лошо, членове, които гледахме на камерите. Те не само, че не са наказани, но отново ще бъдат част от администрацията", посочи Цицелков.

Според Цицелков допълнителното заплащане от 25 лева за всеки член на СИК, предал протоколи без грешка, няма да проработи.

"Има две философии – на пръчката и на моркова. Сега има "морков" и ако се явят на обучение, но те не се явяват. За Хасково знаем, че около 40% от членовете на СИК са подменени с такива, които не са минали обучение. За съжаление партиите дори не са длъжни да ни дадат отчет защо го правят", посочи Цицелков.

По-вероятно е неподготвените членове на комисиите да сгрешат при попълването на протоколите.

#болест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?