14-годишен изпадна в кома след тежка катастрофа

14-годишен изпадна в кома след тежка катастрофа
Момчето се намира в реанимацията в МБАЛ – Благоевград, с голяма опасност за живота. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

14-годишно момче изпадна в кома след тежка катастрофа, станала през нощта срещу сряда край град Кочериново.

Момчето се намира в реанимацията на болницата в Благоевград, с тежки фрактури на черепа и политравма, предаде БГНЕС.

Малко след полунощ колата със софийска регистрация е излетяла от пътя Кочериново – главен път Е-79, минала през мантинелата и се удрила странично в първия крайпътен бор.

Лекият автомобил е управляван от 24-годишния Димитър И. от Кочериново, а в колата на предната седалка пътувал 14-годишният Никифор Н. от същия град.

Пазачът на бензиностанцията, намираща се близо до мястото на катастрофата, чул страшен удар. По неговите думи шофьорът бил паднал на 20 метра от смачкания между два бора автомобил, а момчето било заклещено на предната седалка.

Двамата пострадали са били транспортирани с линейка веднага в МБАЛ – Благоевград. 14-годишното момче е прието директно в реанимация с тежки фрактури на черепа, ръката и крака. Той е в много тежко състояние, на командно дишане, с опасност за живота, но състоянието му не позволява транспортиране в „Пирогов“.

24-годишният водач Димитър И. е приет в спешното отделение на болницата, няма фрактури, но е настанен в отделението по хирургия с комоцио.

И на двамата пострадали са взети кръвни проби за алкохол, като според Димитър двамата са изпили над литър концентрат.

По думите на близките на момчето, което се е отказало от училище, лекият автомобил е бил засечен в Кочериново от полицейска патрулка. Водачът не се е подчинил на подадената му стоп палка от полицаите, а подкарал с бясна скорост към главния път с намерението да избяга.

При последвалата гонка лекият автомобил излетял от пътя, 200 метра преди да се включи в Е-79 при разклона за Рилския манастир.

#Кочериново #катастрофа #кома #момче #болница #Благоевград #Димитър #Никифор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"