МС извади две губещи компании от забранителния списък за приватизация

МС извади две губещи компании от забранителния списък за приватизация
Национална агенция „Музика" реализира приходи само от наем, а Филмова студия „Време" от наем и предоставяне на услуги, като и двете са пред фалит. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Министерският съвет ще обсъди на заседание в сряда изваждането от забранителния списък за приватизация на търговските дружества Национална агенция „Музика" и Филмова студия „Време".

Причината за разглеждането на компаниите е, че и двете дружества  са губещи и „е налице трайна негативна тенденция на драстично намаляване на приходите", информира „Дневник".

Национална агенция „Музика" реализира приходи само от наем, а Филмова студия „Време" от наем и предоставяне на услуги.

В проекта за решение е записано, че са представени оздравителни програми, които обаче само анализират състоянието и очакваните резултати от компаниите, но не предлагат конкретни мерки за увеличаване на приходите и за погасяване на натрупаните задължения и на двете.

„С оглед на установената безперспективност на осъществяваната от дружествата дейност и високата им задлъжнялост е целесъобразно тяхното изключване от забранителния списък, като спрямо тях бъде започната процедура по приватизация", е записано в проекта за решение на Кабинета, но от него не става известно какви са дълговете на дружествата.

#Кабинет #приватизация #МС #Министерски съвет #списък #загуби

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Търговия
Последно от Търговия

Всички новини от Търговия »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"