Съд обяви задържането на Георги, обвинен за обезобразяването на Дебора Михайлова, за незаконно

Съд обяви задържането на Георги, обвинен за обезобразяването на Дебора Михайлова, за незаконно
A A+ A++ A

Административният съд в Стара Загора е обявил ареста на Георги Георгиев, обвинен за нападението над Дебора Михайлова, за незаконосъобразен. Това потвърдиха за Нова тв в сряда вечерта от защитата на Георгиев.

Делото претърпя няколко обрата. Първоначално съдът определи деянието като "средна телесна повреда". По-късно съдийският състав в Стара Загора си даде отвод и делото беше преместено в Пловдив. Днес трябваше да има заседание, но то се провали поради неявяване на свидетели.

Реално, в средата на април делото за обезобразяването на Дебора Михайлова тръгна от третия път. Първо, районният съд в Пловдив даде ход на разпоредителното заседание след като в залата се явиха всички страни. Разследването приключи в края на миналата година. През февруари обаче съдът върна на прокуратурата обвинителния акт заради допуснати нарушения. Така документът бе внесен с корекции отново.

Единствен обвиняем по делото е 26-годишният Георги Георгиев. Той ще отговаря за средна телесна повреда и заплаха срещу Дебора. Тя бе пребита, остригана, нарязана и обезобразена с макетен нож миналото лято. Заради нанесените ѝ рани Михайлова получи над 400 шева.

Като извършител тя посочи Георгиев. За престъпленията се разбра няколко седмици след извършването им. Тогава стана ясно, че Георгиев в бил освободен от ареста, защото нараняванията са първоначално отчетени като лека телесна повреда.

Заради това решение на съда, срещу което прокуратурата не възрази, избухна скандал. Протести в подкрепа на пострадалата бяха организирани в много градове. Делото бе пратено в Пловдив след като всички съдии в Стара Загора си направиха отвод.

#дебора михайлова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?