Пак бутат Андреа Банда Банда за Евро 2024

Пак бутат Андреа Банда Банда за Евро 2024
A A+ A++ A

Един турнир, две телевизии, 51 мача - европейското първенство по футбол започва съвсем скоро, а последните приготовления на отборите са в ход. Същото се отнася и за телевизиите, които ще отразяват шампионата в Германия. В България това са Българската национална телевизия (БНТ) и "Нова броудкастинг груп". Кои обаче ще бъдат лицата на Евро 2024 в българския ефир?

По традиция БНТ ще отдели сериозна част от програмата си на най-голямото футболно събитие за годината. Всеки делничен ден ще има по три предавания по БНТ1, свързани с Евро 2024.

"Сутрин с Евро 2024" ще се излъчва между 9.10 и 9.30 ч. с водещ Тереза Мутафчиева, като ще гостуват хора, които не са професионално обвързани с футбола - актьори, музиканти, "Тик-Ток" звезди и др.

"Днес на Евро 2024" е обедното предаване на националната телевизия, което ще се излъчва всеки ден от понеделник до неделя с водещ Иво Бързаков. То ще бъде в диапазона след обедните новини, без гости и с акцент върху новините около мачовете - вероятно състави, атмосфера и пресконференции.

Студийната програма около самите мачове е с традиционното име "Трето полувреме", като ще варира от това в кои часове мачовете. Водещи ще са Радостин Любомиров и Илиян Енев. Дните ще завършват с обзор от 23.30 до полунощ.

Около мачовете по БНТ отново ще участва и водещата в телевизията Андреа Банда Банда - тя беше част от екипа и за световното първенство през 2022 г.

Гост-анализатори в БНТ ще бъдат бившите национали Красимир Балъков, Илия Груев, Валери Божинов, Благой Георгиев, Велизар Димитров, Станислав Ангелов и Владимир Манчев. Също така и популярният треньор Велислав Вуцов.

"Нова" също ще има няколко сегмента в програмата си, свързани с Евро 2024 - част от сутрешния блок, разширени обедни спортни новини, както и студийна програма около самите среши. Водещи на студиата отново са двойките Павлета Рашкова и Мирослав Арабаджиев, Валерия Видева и Ясен Деянов, Велислава Миланова и Борис Мутафчиев.

"Към тях ще се присъединят и любими звезди от футболните среди у нас", уточняват от телевизията, но без да дават информация за гост-анализаторите си.

Общо петима души ще има БНТ като пратеници на шампионата в Германия. Там ще са репортерите Десислава Францова и Бюлент Мюмюнов. От германските стадиони мачове пък ще коментират Ивайло Ангелов, Стефан Георгиев и Никола Ибришимов.

Другите коментатори на телевизията за първенството са Иво Бързаков, Калин Гугов, Илиян Енев, Радостин Любомиров и Бюлент Мюмюнов.

Европейското първенство в Германия ще бъде без един от дългогодишните коментатори на националната телевизия - Петър Василев-Петела. Той отразява европейските от 1992 г.

Нова ще има четирима пратеници на турнира в Германия - Петър Виденов, Виктор Врачев, Георги Славчев и Георги Драгоев.

#Андреа Банда Банда

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?