Девин може да изгуби и медицинския център заради оставки

Девин може да изгуби и медицинския център заради оставки
Притеснението се поражда от оставката, която предстои да подаде временно изпълняващият дейността директор на заведението д-р Емилия Апостолова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

След фалита на болницата в Девин, участта й може да последва и Медицинският център в града, съобщи местният общински съветник Диана Чаушева.

Притеснението се поражда от оставката, която възнамерява да подаде временно изпълняващият дейността директор на заведението д-р Емилия Апостолова, информира Дарик.

Според Чаушева нейното напускане ще провокира още оставки и по този начин центърът ще остане без специалисти, коментирайки, че при нужда един пациенти ще търси лечебно заведение с достатъчно апаратура и достатъчно специалисти.

„Тъй като при нас болницата затвори, Медицинският център също изпадна в затруднения относно пациентите, които минават там. Приходите се получават точно от пациентите", сподели общинският сиветник.

По думите на Чаушева притесненията за съдбата на медицинския център не са отсега, а още от момента, в който болницата затвари врати.

Временният управител на заведението д-р Емилия Апостолова обясни ,че подава оставка изцяло по лични причини, като обаче остава оптимист по отношение на бъдещето на лечебното заведение.

„Причините са във връзка с моите ангажименти, от една страна, и от друга страна, от факта, че в рамките на една година, аз съм самокритичен човек и виждам, че не мога. Въпреки институциите, които не искат да работят качествено с нас, не мога да реализирам това, което трябва да се случи. Напълно съм убедена, че както е съществувал Медицински център-Девин и преди моето управление, ще съществува и след моето управление", добави Апостолова.

С напускането на Апостолова подадените оставки в медицинския център стават три, заради което лечебното заведение вече не разполага с основни специалисти като кардиолог и рентгенолог.

Според заместник-председателя на инициативния комитет по протестите Ангел Паунов, ако здравният министър Десислава Атанасова не предприеме действия до три дни, ще последва гражданско неподчинение.

„Ние не можем да удържим народа. Лекарите ни бягат оттам. Те не могат да се справят, как да се оправят тук", каза Паунов.

В събота Десислава Атанасова заяви, че най-правилното решение за фалиралата девинска болница е да стане дъщерно дружество на смолянската болница „Д-р Братан Шукеров".

Общинският съвет в Девин предложи три варианта за дъщерно дружество - към Военномедицинската академия в София, към Правителствена болница или към болницата „Св. Георги" - Пловдив.

#Девин #болница #оставка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »