Мизерия, студ през зимата и жега през лятото: Вижте къде тренират „златните момичета“

Мизерия, студ през зимата и жега през лятото: Вижте къде тренират „златните момичета“
A A+ A++ A

Мизерия, течове от тавана, минусови температури през зимата и над 40 градуса през лятото - такива са условията в зала „Левски Триадица”, в която се раждат нашите златни момичета по художествена гимнастика. Мястото се нуждае от спешен ремонт, пише NOVA.

След дълги години опити да се набавят необходимите средства, най-накрая има подписан договор с Министерството на младежта и спорта, но клубът трябва да се включи със съфинансиране на 50% от общата стойност. Необходимата сума е 210 000 лв. и е непосилна за тях.

„Съоръжението е построено специално за художествена гимнастика, има височина и необходимите настилки. Но дотук. Оттам нататък се справяме със студ, жега, недостатъчно добра вентилация. Ние, като клуб с идеална цел, може само да поддържаме. Благодарни сме на родителите, че кой с каквото може се включва и поддържа. Но не можем да направим нещо голямо като топлоизолация”, заяви треньорката Мария Кънчева.

„През зимата е ужасяващо. Навличала съм се с много дрехи, трябвали са ми 2-3 часа да се стопля. Лятото в жегите също беше кошмарно”, заяви Мадлен Радуканова.

#Златните момичета

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?