Закопчаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв.

Закопчаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв.

Pixabay

A A+ A++ A

Всеки ден полицията прави някъде из страната акция срещу купуването на гласове, но търговията не спира. До изборите 2 в 1 остават броени дни, а незаконната покупко-продажба ще се засилва. Вътрешния министър Калин Стоянов съобщи, че са образувани четири пъти повече разследвания за купуване на гласове спрямо предишни избори, като схемите са идентични.

Разследване на Нова тв изобличи Исус от бургаският квартал Победа, за когото се твърди, че е брокер на гласове. Той бе арестуван, съобщава Флагман.бг.

Цената на глас е 120 лева. Според обвинението Исус изготвя списъци с готовите да продадат гласа си и прибира 50% от сумата.

Екипът на телевизията и полицаи отиват на среща с Исус. Той е със списък с гарантирани гласоподаватели, като при над 40 души има промоция - гласът пада на 80 лева.

Пред униформените Исус обяснил, че имената от списъка били гости за организация на сватба.

"Цената за глас варира между 50 и 100 лева", казва гл. инспектор Галин Янгьозов, началник Сектор „Противодействие на корупцията в администрацията” ОД на МВР в Бургас.

А в квартал Победа, откъдето трябваше да бъдат купените гласове, не са чували нито за Исус, нито за изборна търговия. „Към момента в Областната дирекция на МВР в Бургас има регистрирани 57 сигнала за нарушение на изборния процес като са задържани общо 17 лица”, допълва Янгьозов.

#купуване на гласове #Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?