Янев в коалиция „За ред, законност и справедливост с Марешки“

Янев в коалиция „За ред, законност и справедливост с Марешки“
Новото наименованието на формацията, която бе обявена преди месец като „РЗС Янев-Марешки“, съобщи лично аптекарският бос. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

„За ред, законност и справедливост с Марешки“ е новото име на коалицията на лидера на РЗС Яне Янев и варненския бизнемен Веселин Марешки, което ще бъде оповестено официално в най-скоро време, съобщи лично Марешки.

Новото наименование на формацията, която бе обявена преди месец като „РЗС Янев-Марешки“, съобщи лично аптекарският бос в интервю за Дарик, добавяйки, че името на Яне Янев ще отпадне, тъй като названието на партията, на която той е начело, е достатъчно красноречиво.

„Аз приех коалицията да носи името на партията на Яне Янев, тъй като за ред, законност и справедливост се борят всички, включително и аз. Името е много хубаво, но трябва да му се вкара някакъв смисъл и затова слагам фамилията си отзад, за да се знае, че и аз участвам в тези процеси и нося своята отговорност“, обясни новото решение Марешки.

Бизнесменът прогнозира, че коалицията с Янев ще бъде в челната тройка на предстоящите парламентарни избори, като отчете като конкуренция партията на Меглена Кунева „България на гражданите“, върху която „За ред, законност и справедливост с Марешки“ ще се концентрира.

„Тя (Кунева – бел. ред.) с този благовиден вид и неказваща нищо може да заблуди хората да си кажат, че е мила женица. А въпросът е какво е правила, къде е била, преди да управлява, кои кръгове са я довели в политиката“, коментира Марешки.

Според него „България на гражданите“ няма да просъществува, защото в нея се показват само стари лица – „все хора, които са губили избори“, и тяхното намерение би било да възродят Тройната коалиция.

Като други основни конкуренти на коалицията Янев–Марешки варненският бизнесмен посочи ГЕРБ и БСП, като все пак той даде висока оценка на управлението на премиера Бойко Борисов.

„В тази поголовна криза в някои сектори ГЕРБ се справят много добре – построиха се пътища, зали, магистрали. Ако всичко това беше направено по време на излишъците на Тройната коалиция, сега Бойко Борисов нямаше да има какво да прави“, каза Марешки.

Прогнозата на Марешки за броя на политическите субекти в новия български парламент е между 5 и 8. На въпрос дали възнамерява да управлява след това заедно с ГЕРБ, бизнесменът отговори: „Коалициите ще ги направят хората“, след което се зарече, че  министър на здравеопазването няма да стане.

Марешки поздрави „неопетнените“ хора в СДС за това, че са се опитали да променят партията, но заяви, че коалицията „РЗС с Марешки“ няма да се разширява. СДС имал шанс само ако се откъсне от хората от миналото.

До ден-два коалицията „За ред, законност и справедливост с Марешки“ ще издигне своя кандидатура за конституционен съдия, съобщи още бизнесменът. Номинацията щяла да бъде на достоен  и честен човек.

#коалиция #Яне Янев #Веселин Марешки #Меглена Кунева #БСП #ГЕРБ #Бойко Борисов #министър-председател #конкуренция #„България на гражданите"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"