Без Надежда за СДС

Без Надежда за СДС
A A+ A++ A

От "Осанна" до "Разпни го". Това е съдбата на почти всички български политически лидери. Но несъмнено с най-голям драматизъм думите важат за Иван Костов.

Събитията около разпада на СДС възродиха тези реакции.

Съюзниците на лидера на ДСБ в СДС станаха причина за разрив, който доведе до фатална катастрофа емблематичната някога партия.

Доскоро напълно неизвестният лидер на СДС Емил Кабаиванов с най-голямо удоволствие влезе в ролята на слуга на министър-председателя и номинира бившия президент Петър Стоянов за конституционен съдия.

Няколко други мъже с далеч по-известни имена от Кабаиванов обаче се противопоставиха на идеята и просто бяха изритани.

Целта била да се прочисти партията, но аз не виждам никакъв пречистващ ефект. Дори напротив. В устата ми остана само лош вкус.

Номинирането на Стоянов, молбата му да обмисли примамливата оферта в продължение на три дни и изключването на опозиционерите бяха актове на суета и глупост.

Сега за Стоянов и СДС пътят обратно към голямата политическа сцена е затворен.

А напускането на Надежда Нейнски се оказа не само последния акорд на драмите в началото на седмицата, но и символ за състоянието на СДС.

С безпрецедентния лов на вещици СДС за пореден път се самоуби. И май за последен.

#Иван Костов #Синята коалиция #оставка #ГЕРБ #КС #Конституционния съд #Петър Стоянов #Емил Кабаиванов #СДС #Мартин Димитров #Ваньо Шарков #Димо Гяуров #Надежда Нейнски #ДСБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »