Внезапно издъхна главният редактор на "24 часа" Борислав Зюмбюлев

Внезапно издъхна главният редактор на "24 часа" Борислав Зюмбюлев

24 часа

A A+ A++ A

Почина главният редактор на "24 часа" Борислав Зюмбюлев. Тъжната новина съобщиха от медията.

"Неочаквано, малко след първото кафе и преди планьорка, си отиде главният редактор на "24 часа" Борислав Зюмбюлев. И в последните минути на този свят е бил със съпругата си Паола Хюсеин - любовта на живота му", съобщават от "24 часа".

Смъртта застигна Зюмбюлев на 55-годишна възраст.

"Готвеше се да пътува във вторник служебно за родния си град Силистра. Борко, както го наричаха колегите, с които от години правеше най-добрата медия в България, винаги беше пълен с идеи, компетентен и задълбочен във всяка тема, пишеше великолепно. От репортер в "168 часа" той стана направо зам.-главен редактор на списание "Сега". Дойде в "24 часа" като редактор в отдел "Анализи" през 1999 г. , а през 2012 г. вече беше главен редактор. Преди това бе първи зам.-главен на всекидневника и главен редактор на седмичника "168 часа". Благодарим ти, приятелю, за върховете, които изкачвахме всеки ден заедно!", написаха колегите му.

Големият вестникар съвсем не за първи път се изправи лице в лице със смъртта, но този път не успя да я надхитри, както беше свикнал да прави.

През 2008 година турски ТИР помете колата на Борислав Зюмбюлев, в която бяха жена му и децата му. Жестокият инцидент на магистрала "Тракия" изпрати журналиста в изкуствена кома и на командно дишане за 38 дни с потрошени ребра и разкъсани бели дробове.

Макар и след продължителна рехабилитация, Зюмбюлев се възстанови за пълно, а за щастие семейството му не пострада. Борислав обаче превърна казуса с джигитите по пътищата в основна мишена на своето перо.

Той беше личен приятел на загиналия в катастрофа Милен Цветков. Ето какво каза Зюмбюлев в дните след нелепета смърт на колегата си: “Смятам, че това престъпление, убийството му, трябва да бъде наказано жестоко, защото то наруши обществената тъкан.", заяви г-н Зюмбюлев .- "Милен Цветков е убит, защото е спазвал правилата. Ако е бил минал на червено, е нямало никой да се забие в него. А тези, които не спазват закона, но имат достатъчно пари да си купят по-мощен автомобил, остават живи, което е отвратително."

Преди няколко години Зюмбюлев получава тежък сърдечно-съдов инцидент на работното си място. Без много шум и отново с подкрепата на половинката си, успява да се възстанови и да се върне в редакцията. До днес, когато, за съжаление, не успя да измами смъртта за трети път.

Съболезнования на близките и колегите му!

#"24 часа" #Борислав Зюмбюлев #почина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от In Memoriam
Последно от In Memoriam

Всички новини от In Memoriam »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?