„Литекс Моторс“ пуска 2000 коли догодина

„Литекс Моторс“ пуска 2000 коли догодина
Снимка: Литекс Моторс
A A+ A++ A

Над 2000 автомобила годишно ще реализира „Литекс Моторс“, след като заводът край Ловеч бъде официално открит в началото на следващата година, съобщиха от компанията.

Заводът ще разполага с най-модерното техническо оборудване и иновативни системи за управление на процесите в автомобилната индустрия.

От компанията твърдят, че качеството на автомобилите, които ще се произвеждат, е гарантирано благодарение на стандарта, който се прилага за проверка на всяка една отделна операция.

В процеса на производството всеки автомобил преминава през 7 точки за контрол на качеството на поточната линия, след което получава индивидуален паспорт и сертификат за качество.

Системата за контрол проследява индивидуално всеки един автомобил и дава информация за всички операции, извършени от служителите по него.

В допълнение на това, всеки модел се тества финално и на писта с над 30 различни вида настилки, непосредствено до завода.

В компанията към момента са заети над 120 души, като средната възраст на инженерите е 25 г., а на операторите на поточната линия – 19 г.

От „Литекс Моторс“ уверяват, че всички служители преминават продължителни специализирани обучения.

В екипа, който ръководи завода, участват и мениджъри с дългогодишен опит в производството на водещи световни автомобилни марки, добавят още от компанията.

В процеса на производството, при пълен капацитет на завода от 50 000 автомобила годишно, в него се очаква да бъдат заети над 2000 души.

С официалното откриване на завода в началото на 2012 г. компанията ще започне и производството на автомобили за пазарите в страната и чужбина, като плановете на „Литекс Моторс“ са за реализиране на над 2000 автомобила догодина.

В момента в завода на компанията се извършва пробното производство, от което вече са направени над 10 автомобила от пътническия модел „Волекс“ и пикапа „Стийд“.

Компанията уточнява, че дилърската мрежа на Great Wall предлага налични автомобили от внос, като от м. септември досега има над 200 заявки.

Автомобилите са с 5 години пълна гаранция и данъчен кредит, подчертават от фирмата.

За моделите с бензинов двигател компанията предлага и фабрична газова уредба, която запазва мощността на автомобила и намалява разходите за гориво с над 70%.

В тази връзка „Литекс Моторс“ ще си партнира с водещия световен производител на LPG системи – холандската компания Vialle.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »