Задръстване край Симитли, АПИ закъснява с новата организация на трафика

Задръстване край Симитли, АПИ закъснява с новата организация на трафика
A A+ A++ A

Минимум с два часа се забавя обявената от АПИ временна пътна организация на Е-79 при пътен възел Симитли в посока АМ „Струма“.

Според обявената преди 5 дни нова организация, за да се избегнат тапите в посока София, насрещния трафик - този в посока Сандански и ГКПП Кулата, трябваше да бъде пренасочен от пътен възел Благоевград-ЮГ по Е-79 до стария тунел преди с. Железница, а от там по общинския път Железница-Симитли, предаде БГНЕС.

До 13 ч. това не бе станало, поради бавното преместване на бетонните прегради, част от които трябва да бъдат пренаредени, а по-голямата част-премахнати.

Към 12.30 трафикът при Симитли започна да се затапва, тъй като тук се сливат потоците от Кулата и Банско, а насрещното движение не бе спряно, както замислеше АПИ.

Тези 500 метра от пътен възел Симитли-Банско до началото на АМ Струма в края на повече от три почивни дни стават кошмарни заради сливането на потоците.
На Гергьовден опашката преди Симитли бе стигнала до с. Струмяни или близо 50 км., а откъм Банско - до над с. Градево.

Товарните автомобили над 12 т., които пътуват в посока ГКПП Кулата, трябваше също да бъдат спрени от 11 до 21 ч. днес при 104-ти километър на АМ „Струма“, но това също не бе факт.

Още в 10.30 ч. в района на пътен възел Симитли-Банско се позиционираха два товарни автомобила, които трябваше да превозят панелите. Те тръгнаха едва към 12 часа.

Забавянето е заради закованите към настилката панели с клинове, които се вадят трудно. Освен това бетонните прегради са залепнали за асфалта.

Товарните автомобили транспортират панелите - прегради на склад до м. Полигона преди Благоевград, или на 10 км. от мястото на временната организация, което я забавя.#АПИ #трафик #организация на движението

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти