Президентът Радев връчи медалите на Боряна Калейн и Стилияна Николова в Будапеща (ВИДЕО)

Президентът Радев връчи медалите на Боряна Калейн и Стилияна Николова в Будапеща (ВИДЕО)

БТА

A A+ A++ A

Президентът Румен Радев връчи медалите на гимнастичките ни Боряна Калейн и Стилияна Николова в зала "Ласло Пап" в Будапеща, където се провежда Европейското първенство по художествена гимнастика. На 26 май Боряна Калейн завоюва златото при индивидуалните представяния с обръч, а Стилияна Николова - среброто. Във финала с бухалки, Калейн спечели и бронзовия медал, съобщава НОВА.

На 25 май Стилияна Николова спечели златния медал в многобоя. Тя триумфира със страхотна преднина пред втората София Рафаели от Италия. Николова „наследи“ европейската титла, след като през изминалата година тя беше за другата ни представителка Боряна Калейн.

„Знаех, че ако си изиграя съчетанията съм конкурентноспособна на най-големите в художествената гимнастика. Когато видях оценките, бях много щастлива и доволна от себе си. За мен това състезание беше едно предизвикателство, с което успях да се справя. Оттук нататък ме очаква здрава подготовка и Дай Боже, успешни Олимпийски игри”, коментира коментира Стилияна Николова пред медиите. Тя пожела на всички българи да бъдат здрави и да се обичат.

Радев беше в зала "Ласло Пап" за финалите при жените, за да подкрепи българските гимнастички. Той е в компанията на президента на Европейската гимнастика Фарид Гаибов (Азербайджан). България има осем медала от шампионата до момента - четири златни, два сребърни и два бронзови.
#Румен Радев #художествена гимнастика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Акценти