3-часова опашка за мераклиите да идат на плаж в Гърция

3-часова опашка за мераклиите да идат на плаж в Гърция

Телеграф

A A+ A++ A

До 3 часа бе изчакването на границата с Гърция вчера за всички мераклии да пробват Бяло море на празника на буквите. Колони имаше по всички пунктове за изход към южната съседка, но положението традиционно бе най-тежко на ГКПП Кулата-Промахон.

Колона

Към 11 часа сутринта вчера опашката пред пункта бе повече от пет километра. Според очевидци, споделили драмата си в социалните мрежи, причината е обстойна проверка на всички превозни средства от страна на гръцките полицаи на границата. Информацията обаче бе опровергана по-късно с факта, че проверките на българо-гръцката граница се извършват на едно гише от гръцка страна, съвместно от нашите и гръцките служби. Опашката обаче се образува, въпреки че отворени за работа бяха всички налични гишета.

Мерки

По-рано през деня от МВР обявиха, че във връзка с очаквания през празничните дни засилен трафик през българо-гръцката граница предприемат допълнителна организация. „С цел безпроблемното преминаване през пунктовете в рамките на тези дни ще са отворени всички работни места, за които е обезпечен необходимият ресурс от служители и технически средства“, съобщиха от министерството.

За да се облекчи движението към София утре, от пътната агенция обявиха, че ще спрат камионите от 11 ч. до 21 ч. по ключов участък от магистрала „Струма“ край Симитли. Сериозни колони обаче се очаква да се образуват между Струмяни и Кресна, където магистралата се влива в дефилето, пише "Телеграф".

#Гърция #на море

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?