Добрият пример: Първокласник прочете 200 книги за една година

Добрият пример: Първокласник прочете 200 книги за една година

стоп кадър

A A+ A++ A

Повече от 200 прочетени книги за една година. За някои хора това може и да не звучи много, но в случая става въпрос за 8-годишно дете. Името му е Виго и където и да се намира, той чете. На улицата, в автобуса, дори... в бар. Столичната библиотека дори го обяви за "най-четящото дете за годината”.

Виго и кучето Каркас са почти връстници. И докато в началото просто играели заедно, откакто Виго може да чете, на Каркас му се налага да слуша. А Виго чете отпреди да навърши 5 години. И чете повече от много възрастни хора.

„Като беше бебе - му четях постоянно. И приятели, и познати ми казваха, че той нищо не разбира. Обаче самият навик на заспиването с книга, мисля че помогна. В един момент той искаше все повече и повече. „Хайде още една приказка, хайде още една книжка! Мамо, тате, моля ви, прочетете ми!”. В един момент, от неволя, се научи сам да си чете”, разказва майката на Виго Деница Славова, цитирана от NOVA.

Някой ден Виго мечтае да стане музикант, космонавт и учител - едновременно. Засега обаче тренира таекуондо, ходи на роботика и обожава да гледа репетициите на алтернативните български рок групи, с които работи майка му. Дългата му коса се дължи на това.

#книга

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?